Maten

God och hälsosam mat lägger grunden för att barn ska växa och utvecklas på bästa tänkbara vis. Maten som serveras på Äppellunden är vegetarisk samt ekologisk och tillagas i vårt egna kök.

Kockens egna ord om sin matfilosofi på Äppellunden.

När jag lagar mat vill jag använda grönsaker efter säsong; hårda & mjuka, runda & rivna, marinerade & picklade i alla dess former och färger. Jag lagar gärna krispiga biffar fyllda med bönor och linser, en mustig böngryta eller en bolognese på baljväxter och rotfrukter.

Vete, korn, hirs, havre, bovete, råris eller något annat spannmål finns oftast också med. Utan spannmål har kroppen svårt att utnyttja det viktiga proteinet i baljväxterna. Sen återstår det som gör att vi får det där lilla extra leendet på våra läppar, som förgyller en regnig måndag eller en 4-årings magiska och så betydelsefulla födelsedag. Det kan vara en chokladboll fylld med nyttiga fröer och dadlar, några russin på den hemgjorda granolan eller en klick honung i den svala limesåsen till lunchen.

God mat för mig ska vara hemlagat, nybakat & fullt av dofter men också glädjefyllt, färgglatt och utan pekpinnar och perfektionism. Detta hoppas jag även kunna förmedla till barnen.